top of page

WILBERT HOEVENAARS


Wilbert is meervoudig ondernemer en begeleidt startups vanuit zijn commerciële bril en de aspecten die bedrijven succesvol maakt. Hij studeerde civiel recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Naast zijn studie was hij bestuurslid van Integrand (bruggenbouwer tussen studenten en bedrijfsleven) en raakte hij steeds meer gefascineerd met wat het succes van bedrijven bepaalt. Het viel hem op dat bedrijven veel onbenut potentieel bezaten en dat kleine verbeterslagen significant betere resultaten opleverden. Bij Wilbert was een passie voor verbeteren geboren, met als gevolg dat hij zich na zijn studie wilde bekwamen in het ‘verbetervak’. Hij startte zijn loopbaan als consultant bij een bureau dat op basis van ‘no cure no pay’ operationele resultaten van bedrijven verbetert. In 2002 ontmoet hij Jeroen van Schreven met wie hij UPD opricht, om samen hun ultieme doel na te streven: de BV Nederland verder ontwikkelen en versterken. Al snel groeide UPD uit tot een toonaangevend bedrijf in Nederland op het gebied van continu verbeteren.


Een nieuwe passie van Wilbert ontstond, namelijk ondernemen en helpen leuke ideeën te transformeren naar succesvolle bedrijven. Zo heeft hij aan de wieg gestaan van het bedrijf KIM Plus Delta en is hij momenteel als aandeelhouder nauw betrokken bij de realisatie van een eco hostel in Colombia, Blue Dot genaamd.


Aansluiting bij Green Tech Ventures, een groep succesvolle ondernemers met een track record in het bouwen van bedrijven die start-ups willen helpen te groeien, is voor Wilbert dan ook een logische vervolgstap. Het bijdragen aan het klimaatprobleem is daarbij eveneens een belangrijke drijfveer. Plezier en voldoening houdt Wilbert eraan over om zijn opgedane kennis en ervaring te kunnen delen met ambitieuze ondernemers.

Comments


bottom of page