top of page

Acerca de

over-ons.JPG

VAN IDEE NAAR SUCCES

Je hebt nu een goede baan en de afgelopen jaren veel geleerd. Maar ondernemer worden is en blijft je droom, zeker nu je (samen met anderen) een geweldig idee hebt dat kan bijdragen aan verduurzaming. Hoe nu verder? Het is een sprong in het diepe om van het idee een echte start-up te maken: hoe kom je financieel rond als starter en waar haal je de ervaring vandaan om er snel een succes van te maken?

Green Tech Ventures helpt je succesvol te worden en te blijven. We bieden je financiele zekerheid en hands-on ondersteuning gedurende de cruciale eerste jaren van je bedrijf. Uitgevoerd door ondernemers, die vijf jaar na hun start behoorden tot de 10 die succesvol waren. Dat ging zeker niet vanzelf! Onze waardevolle lessen en ervaring hebben we verpakt in een gaaf programma waarmee we duurzame startups ondersteunen op de reis naar ondernemersucces en klimaatimpact! 

We hebben namelijk ideeën met impact nodig om de duurzaamheidsuitdagingen van deze tijd aan te pakken. Green Tech Ventures helpt om een succesvolle onderneming te worden zodat jouw startup een grotere bijdrage kan leveren aan duurzaamheid in Nederland. Wij ondersteunen bedrijven die bijdragen aan CO2 reductie, energiebesparing, afvalbeperking en andere duurzaamheidsdoelen.

ONS GROEIPROGRAMMA

Ons groeiprogramma

Onze eigen ervaring is dat we onze bedrijven hebben laten groeien doordat we externe hulpbronnen hebben aangeboord. 

 

We zijn ook in valkuilen gestapt en hebben kleerscheuren opgelopen op onze individuele ondernemersreizen. Deze - uiteindelijk super waardevolle - lessen willen we graag doorgeven, zodat jij niet in die valkuil stapt! Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. 

 

Wij helpen jou en jouw onderneming met een actieve kennisoverdracht en intensieve begeleiding. Uitgangspunt is jouw stip op de horizon. Samen plaveien we de weg ernaar toe. We doen dat door plannen te maken, maar we helpen je ook bij het uitvoeren van het plan. Niet alleen vanaf de zijlijn adviseren, maar wanneer nodig ook zelf onze schouders er onder zetten! 

 

Het groeiprogramma is dan ook de rode draad in onze langdurige verbinding. Het is een mix van advies, coaching, training en praktische ondersteuning rond 5 fundamentele thema's. Klik op ieder thema om meer te lezen.

 • STRATEGIE
  Het belang van strategie is duidelijk. Het geeft richting aan jouw bedrijf, zorgt dat er heldere kaders zijn voor het maken van lastige keuzes en houdt de focus op de succesfactoren voor groei. Toch merken we dat het vaak wordt overgeslagen om de strategie scherp en helder uit te werken en blijft het bij een globale richting en een vaag doel. Het risico is dat de praktijk je meesleurt in alle richtingen waardoor je de groeidoelstellingen zeker niet gaat halen.
 • TEAM
  Een goed team is niet alleen nodig voor een voortvarende start, maar juist ook om daarna te kunnen groeien. Het slagen van een startup is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de mensen die er werken. Ook de beslissing wie de startup moet leiden mag niet lichtzinnig worden genomen. Zijn of haar verantwoordelijkheid gaat een stuk verder dan alleen het hebben van een goed idee. Het gaat om leiderschap, het samenstellen van een goed team en het bedrijf verder sturen naar groei.
 • FINANCE
  Gebrek aan kapitaal is een veelvoorkomende oorzaak van het falen van een startup. Om niet zonder kapitaal te komen zitten, zijn tijdige investeringsrondes essentieel voor startups. Dat moet vanaf het begin een vast onderdeel zijn van de bedrijfsvoering en op een actieve en professionele manier worden uitgevoerd. Naast investeringsrondes is actief cash flow management en een actieve begrotingscyclus noodzakelijk om als start-up te overleven.
 • BUSINESSMODEL
  Een goed businessmodel geeft antwoord op de volgende vragen: "Wie is de klant?", "Wat vindt de klant belangrijk?", "Hoe verdienen we geld met dit bedrijf?", "Wat is de prijsstelling voor het product dat wordt aangeboden?", “Hoe is de kostenopbouw?” en “Wat doe je zelf en wat doe je samen met partners?”
 • EXECUTIEKRACHT
  De echte versnelling ontstaat niet door kennis, maar door het toe te passen, te leren en bij te sturen. World class marketing en world class sales zijn nodig om jouw ambitieuze doelen te kunnen halen en te zorgen voor een efficiënte en effectieve organisatie. We gaan van jouw organisatie een uitblinker maken!
 • Hoe voeg ik een nieuwe vraag en antwoord toe?
  Volg de volgende stappen om nieuwe veelgestelde vragen toe te voegen: Klik op de knop 'Vragen beheren' Klik vanaf het dashboard van je site op 'Vraag toevoegen' en voeg een nieuwe vraag en antwoord toe Elke nieuwe vraag moet aan een categorie worden toegewezen Klik vervolgens op 'Opslaan' en daarna op 'Publiceren'. Je kunt je vragen en antwoorden altijd aanpassen, de volgorde wijzigen en andere categorieën selecteren.
 • Kan ik een afbeelding, video of gif aan mijn vragen toevoegen?
  Ja. Om media toe te voegen moet je de volgende stappen volgen: Ga naar de instellingen van de app Klik op 'Vragen beheren' Maak of selecteer de vraag waar je media aan toe wilt voegen Bij het bewerken van je antwoord klik je op de video, afbeelding of het GIF-pictogram Voeg media vanuit je bibliotheek toe en klik op 'Opslaan'.
 • Hoe kan ik de titel bewerken of verwijderen?
  Je kunt de titel van de veelgestelde vragen aanpassen in de indelingen. Wanneer je de titel niet wilt weergeven, kun je deze eenvoudig uitschakelen onder 'Informatie'.
bottom of page